Krem z cebuli:
- 1,2kg cebuli,
- 600ml wywaru wołowego,
- 50g śmietanki 30%,
- 200g kaszanki,
- 40g kurek,
- 40g masła,
- 100g ser kozi,
- 50g lubczyku świeżego,
- 50g oleju (dobrej jakości).
Cebulę obieramy, następnie karmelizujemy (smażymy na małym ogniu przez ok. 30 minut do uzyskania złotego koloru). Do przygotowanej cebuli dolewamy wywar, gotujemy i blenderujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie dolewamy śmietankę.
Przygotowanie dodatków:
- Kurki dokładnie oczyszczamy i smażymy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Lubczyk myjemy, blanszujemy i hartujemy w wodzie z lodem. Miksujemy z olejem do całkowitego rozdrobnienia lubczyku, przelewamy przez sito.
- Kaszankę kroimy w grube plastry, smażymy według uznania:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz