poniedziałek, 11 maja 2015

Pstrąg/ Burak/ Jeżyna

 My już po maturach, teraz nareszcie przyszła pora na wzięcie głębokiego oddechu, jednak tutaj nie odpoczywamy:) Dzisiaj przedstawiamy wynik porannej pracy w kuchni. Pomimo krótkich przepisów, jeżeli chcecie zrobić to danie musicie poświęcić mu troszkę więcej czasu. Zapraszamy do lektury:)

Pstrąg:
- 2 pstrągi,
- 20g oleju.
Filetujemy pstrągi, umieszczamy w zip bagu z olejem. Gotujemy w 50ºC przez 10 minut.

Burak:
- 300g buraków.
Buraki czyścimy i pieczemy w 180ºC przez 40 minut. Obieramy ze skórki.

Sos:
- 400g bulion rybny,
- 200g jeżyn,
- 10g cukru,
- sól, pieprz.
Jeżyny gotujemy w bulionie, redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz